Efficiënt vergaderen met roombooking

Bedrijven beschikken vaak over één of meerdere ruimtes die zijn ingericht voor vergaderingen en bijeenkomsten. Deze ruimtes zijn doorgaans uitgerust met de benodigde audiovisuele middelen, waaronder presentatieschermen. Met roombooking kan je ruimtes van tevoren reserveren voor gebruik. Zo weet je zeker dat je een ruimte hebt die voldoet aan jouw eisen, bijvoorbeeld als je een presentatie wilt geven.

Software voor roombooking

Voor roombooking bestaan er verschillende softwaretools. Het uitgangspunt is dat elke vergaderruimte een eigen identiteit krijgt, inclusief een unieke naam voor duidelijkheid. Waarschijnlijk heb je meerdere vergaderruimtes met verschillende faciliteiten. Je wilt goed gedocumenteerd hebben welke functionaliteiten en hardware gekoppeld is aan welke ruimte. Deze informatie wil je dus in het systeem opnemen. Als organisator kies je dan eenvoudig een ruimte met genoeg capaciteit en de juiste hardware.

 

Uitbreiding met displays

Een roombooking-systeem kan worden uitgebreid met displays bij de ingang van de vergaderruimtes. Je ziet of de ruimte gereserveerd is, voor wanneer en ook op welk tijdstip deze weer vrij is. Bij ad-hoc meetings kan de ruimte ter plekke via het display worden geboekt en dit wordt meteen in het systeem verwerkt, zodat anderen op de hoogte zijn van de bezetting.

Call to action hero
Naar de webshop

Veelgestelde vragen